Nandoe gestolen uit dierentuin Mönchengladbach

Foto: Nino Barbieri, Wikimedia Commons/CC BY 2.5

Dieven hebben vrijdagavond een nandoe (Rhea americana) meegenomen uit de dierentuin van de Duitse stad Mönchengladbach. De bijna anderhalve meter hoge Zuid-Amerikaanse loopvogel is familie van de Afrikaanse struisvogel en Australische emoe. De politie vermoedt dat het dier is ontvreemd door een groep volwassenen. Ze hebben de vogel vermoedelijk in een doos gestopt. Het is niet duidelijk hoe de dieven de sterke, met scherpe klauwen gewapende nandoe precies hebben kunnen overmeesteren. Een volwassen nandoe weegt tussen de vijftien en twintig kilo. In het wild rennen de dieren rennen doorgaans hard weg als er gevaar dreigt. De politie heeft wel voetafdrukken gevonden, die erop wijzen dat de boeven over het hek van de dierentuin zijn geklommen. Een woordvoerder schat de geldelijke waarde van een nandoe op zo’n vijfhonderd euro.

Lees ook:Tijger ontsnapt in Londense dierentuin
Lees ook:Capibara’s geboren in Artis
Lees ook:Livestream van drachtige neushoorn in Burgers’ Zoo
Lees ook:Nandoekuikens doodgeschoten in Breda
Lees ook:Vermoedelijk oudste bruine beer ter wereld overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.