Zeearenden op Tiengemeten nestelen voor het eerst

Foto: Uclax, Wikimedia Commons/publiek domein

Twee zeearenden zijn druk bezig met nestelen op Tiengemeten. Het is pas de eerste keer dat de vogels dit doen sinds ze op het natuureiland zijn verschenen. Boswachter Eduard Reuvers: “Ze voelden zich hier al een tijdje thuis voor rust en foerageren volop. Maar aan nestelen waren ze nog niet toegekomen. Dat dit nu wel begonnen is, is echt een heel mooie ontwikkeling. Ze zitten op een niet verstoorbare plek maar vanaf de Vliedberg en de aardappelloods zijn ze goed te zien, vooral met een verrekijker.” Dat de imposante roofvogels nu nestelen op het eiland wil overigens niet automatisch zeggen dat er op korte termijn ook jongen te bewonderen zullen zijn in het gebied. Het gaat namelijk om een ervaren koppeltje dat pas zijn eerste nest bouwt. En het is niet vanzelfsprekend dat die klus de eerste keer gelijk tot een goed einde wordt gebracht.

Lees ook:Lopend buffet voor ijsberen
Lees ook:Tijgertjes geboren in Blijdorp
Lees ook:Eindelijk succes!
Lees ook:Drie zeearenden geringd in Oostvaardersplassen
Lees ook:Walvis tilt motorboot uit het water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.