Hoge honingprijzen in Nieuw-Zeeland trekken criminelen aan

De georganiseerde misdaad in Nieuw-Zeeland heeft een nieuw doelwit op het oog: de bijenteelt. Omdat de Nieuw-Zeelandse honingprijs momenteel torenhoog is, zijn bijenvolken en honingraten inmiddels lucratieve kleinoden. En iets dat veel geld waard is trekt doorgaans al snel de aandacht van sinistere lieden en schimmige organisaties. De afgelopen zes maanden zijn in Nieuw-Zeeland volgens politiecijfers dan ook al vierhonderd bijenvolken en honingraten gestolen. Er wordt zelfs al gesproken van ‘honingkoorts’, naar analogie van de vermaarde goudkoorts die tussen de 17de en 19de eeuw heerste in grote delen van Noord- en Zuid-Amerika. De Nieuw-Zeelandse honing gaat soms voor omgerekend bijna honderd euro per kilo over de toonbank. Een bijenvolk kan meer dan 1300 euro opbrengen.

Lees ook:Overbejaging leidde tot uitsterven Nieuw-Zeelandse zwarte zwanen
Lees ook:Orka’s aangespoeld in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Beschermde pelsrobben doodgeknuppeld in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Nieuw-Zeeland niet van plan om actie te ondernemen tegen Sea Shepherd
Lees ook:Konijnen zijn met Pasen het haasje in Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.