Australische ongediertebestrijder stuit op gigantische spin

Foto: screenshot Facebook/Noel Parminter

De Australische ongediertebestrijder Noel Parminter is best wel wat gewend als het om kriebelbeesten gaat. Toch schrok ook hij even toen hij een nest met honderden jonge jachtkrabspinnetjes en de twintig centimeter grote moeder van het kroost aantrof. Parminter was eigenlijk uitgerukt om te onderzoeken of er termieten in het huis zaten. In het dak van de woning zag hij plotseling een groot nest met spinneneitjes. Toen hij zag dat ook de reusachtige moederspin aanwezig was, besloot hij het tafereel te filmen. De spin die op het filmpje te zien is, is een jachtkrabspin (huntsman in het Engels). Spinnen uit deze groep staan bekend om hun indrukwekkende pootspanwijdte. Het exemplaar dat Parminter aantrof was volgens hem de grootste spin die hij ooit heeft mogen aanschouwen.

Lees ook:Vrouw treft nest giftige spinnen aan in tros bananen
Lees ook:Enorme spin kruipt uit gitaar Noel Gallagher
Lees ook:Grootste spinnenfossiel aller tijden gevonden
Lees ook:Auto van tiener belandt in het water dankzij jachtkrabspin
Lees ook:Spin tart paus Benedictus tijdens toespraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.