Steniging van krokodil in Tunesische dierentuin leidt tot golf van verontwaardiging

De Belvedere Zoo in Tunis werd onlangs opgeschrikt door een barbaars geval van dierenmishandeling. Een krokodil die in het dierenpark verbleef werd door een aantal bezoekers namelijk bekogeld met levensgrote stenen. De gestenigde krokodil bezweek uiteindelijk aan zwaar hersenletsel. Volgens dierenarts is dieronvriendelijk gedrag schering en inslag onder bepaalde bezoekers van de dierentuin. “Het is schokkend wat veel van de 150 dieren hier soms moeten doorstaan. Ook leeuwen en nijlpaarden zijn al bekogeld met stenen. Het probleem is dat we niet over de middelen beschikken om bij elk verblijf een bewaker neer te zetten.” De steniging van de krokodil zorgde voor internationale media-aandacht en bracht een groep van zo’n honderd protestanten op de been die bij de ingang van de dierentuin haar verontwaardiging over het schandalige incident kenbaar maakte. Het incident toont maar weer eens aan dat de mens de potentie heeft om zowel het meest empatische als het wreedste dier op de planeet te zijn.

Lees ook:Gorilla steelt Japanse vrouwenharten
Lees ook:Bavianen ontsnappen uit verblijf in Parijse dierentuin
Lees ook:Tijger doodt verzorgster in Keulse dierentuin
Lees ook:Krokodil eet stroper op
Lees ook:Oehoe belandt in lynxenverblijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.