Britse horrorzoo dicht na ernstige misstanden

De South Lakes Safari Zoo in het Engelse Dalton-in-Furness moet dicht. De lokale autoriteiten hebben maandag besloten de vergunning van de eigenaar van de dierentuin niet te verlengen, omdat de gezondheid en veiligheid van de dieren in het geding zijn. Uit een rapport blijkt dat in de dierentuin een nogal dubieuze reputatie heeft: de afgelopen vier jaar zijn namelijk bijna vijfhonderd dieren omgekomen in de horrorzoo. Bovendien werd er in 2013 een dierenverzorgster verscheurd door een tijger. Inspecteurs die eerder dit jaar een bezoekje brachten aan de South Lakes Safari Zoo waren naar eigen zeggen ‘verbijsterd over de duidelijke tekortkomingen van de accommodatie, de overbevolking en het gebrek aan dierenwelzijn en goede verzorging’. Onder de dode dieren bevonden zich twee sneeuwluipaarden. De kadavers van de zeldzame katachtigen waren al half opgegeten toen ze werden gevonden. Daarnaast zijn in de dierentuin zeven kerngezonde leeuwenwelpen gedood omdat er geen ruimte voor de diertjes was. Verder troffen de inspecteurs onderkoelde dieren aan in het slecht geïsoleerde ‘Afrikahuis’. De eigenaar kan nog tegen het intrekken van de vergunning in beroep gaan.

Lees ook:150 dode vogels gevonden in Sluis
Lees ook:Tijger doodt dierentuinmedewerker
Lees ook:Krabbenstroper betrapt op IJsselmeer
Lees ook:Tijger doodt verzorger in Amerikaanse dierentuin
Lees ook:Ouwehands Dierenpark ontvangt boete voor ‘illegale’ olifanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.