Dieren in Colombiaanse dierentuin krijgen ijslolly’s

De Colombiaanse dierentuin Sante Fe in Medellín geeft bezoekers de mogelijkheid om de dieren te voeren met ijslolly’s. Het is volgens de dierenverzorgers niet alleen een leuke activiteit voor kinderen, maar ook een actie die de dieren broodnodige verkoeling biedt. In de Colombiaanse dierentuin worden elk weekend vijf uur lang bevroren fruitlolly’s uitgedeeld die voor verschillende soorten dieren bedoeld zijn. Bij de samenstelling van de ijsjes wordt gekeken naar het normale dieet van de dieren en vaak gebruikgemaakt van fruitsoorten als ananas, papaja en banaan. De ijstraktaties worden met behulp van takken aan de dieren uitgedeeld. Naast de ijslolly’s heeft de dierentuin nog een andere manier gevonden om de dieren koel te houden en de bezoekers bij het wel en wee van de dierentuinbewoners te betrekken. Extra zwembaden en waterinstallaties zorgen voor extra verkoeling. Bezoekers kunnen bovendien helpen met het spuiten van water op de dierentuindieren. De maatregelen hebben al geleid tot aandoenlijke taferelen zoals een leeuw die vol overgave aan een waterijsje likte en een nijlpaard dat zichtbaar genoot van een stevige sproeibeurt. De verkoelingsmaatregelen zijn geen overbodige luxe, want in februari is het kwik in Medellín overdag nog niet onder de dertig graden gezakt. De luchtvochtigheid is met een percentage van tachtig procent of meer bovendien ook erg hoog.

 

 

Lees ook:Leeuw bijt verzorger dood in Chinese dierentuin
Lees ook:Nijlpaard Pablo Escobar neergeschoten
Lees ook:Bavianen ontsnappen uit verblijf in Parijse dierentuin
Lees ook:Chinese dierentuinleeuw blijkt hond te zijn
Lees ook:Duizenden dieren dood door illegale giflozing in Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.