Dolfinariumdolfijn Skinny overleden

De dolfijn Skinny, die sinds 1968 woonde en optrad in het Dolfinarium in Harderwijk, is dinsdag op 55-jarige leeftijd overleden. Het Dolfinarium besloot haar te laten inslapen, nadat er een agressieve tumor was geconstateerd en het opeens snel slechter ging met het zeezoogdier. Afgelopen zaterdag werd haar 55ste verjaardag nog gevierd, waarop ze werd verrast met onder meer een speciale dolfijnentaart. Ze leek zich toen nog redelijk te voelen, al zagen haar begeleiders al wel dat er iets met het dier aan de hand moest zijn. Haar trainers waren bij haar toen Skinny stierf en zijn ontdaan door het verlies. Sommigen hebben haar tientallen jaren begeleid. Skinny heeft een bijzonder hoge leeftijd bereikt en ze was volgens het Dolfinarium zelfs het oudste dolfijnenvrouwtje in Europa. In Duitsland zwemt wel nog een mannetje van 58 rond.

Lees ook:Oudste dolfijn van Europa 52 geworden
Lees ook:Oudste hond ter wereld overleden
Lees ook:Jonge tuimelaar is vrouwtje
Lees ook:Weer tuimelaartje geboren in Dolfinarium Harderwijk
Lees ook:Waddenorka komt twintig kilo aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.