Meeuwen doodgeschoten in Volkels dierenpark

Foto: Andreas Trepte, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5

Tien kleine mantelmeeuwen (Larus fuscus) van dierenpark Zie-ZOO in Volkel zijn doodgeschoten. Aanvankelijk dacht het personeel van het park nog dat de slachting wellicht het werk was van een roofdier, maar sectie wees uit dat de vogels zijn beschoten. Net buiten het park zijn volgens Omroep Brabant bandensporen gevonden. Daarom denkt eigenaar Eeg Manders dat iemand vanuit de auto heeft geschoten. De schutters zijn mogelijk vastgelegd op camerabeelden van de luchtmachtbasis bij Volkel, die naast het park ligt. De meeuwen zijn tussen zaterdagavond en zondagochtend gedood. Elf andere meeuwen in de volière raakten niet gewond. Meeuwen zijn niet vaak te vinden in dierentuinen, vooral omdat soorten die in Nederland ook in het wild voorkomen alleen gehouden mogen worden als ze in gevangenschap zijn geboren.

Lees ook:Ijsbeertweeling geboren in Dierenrijk Nuenen
Lees ook:Meeuwen vernielen deel van bloemenarragement voor Urbi et Orbi
Lees ook:Roofvogels moeten agressieve meeuwen weren
Lees ook:Olifant sloopt auto in Thailand
Lees ook:Tientallen dode meeuwen aangespoeld bij Duindorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.