Gestolen pinguïn dood teruggevonden

De zaak van de humboldtpinguïn die sinds zaterdag vermist werd in Duitsland heeft helaas een triest einde gekregen. De zeevogel is vandaag namelijk dood teruggevonden op een parkeerplaats in de buurt van de Mannheimse dierentuin. Volgens een lokale Duitse krant zou de pinguïn zelfs zijn onthoofd, maar dat wordt niet door de politie bevestigd. De pinguïn verdween zaterdag uit een dierentuin in Mannheim. Volgens de Duitse vereniging van dierentuinen zou het gaan om een georganiseerde bende die het dier gestolen heeft. De criminelen zouden de pinguïn hebben ontvreemd om het dier te verkopen aan mensen met een privédierentuin. Op zich een logische gedachte, maar niet een die echt goed rijmt met de vondst van vandaag. Directeur Joachim Költzsch van het dierenpark zegt dat de afloop van het voorval niet slechter had kunnen zijn. “Wij zijn allemaal ontdaan. Niet alleen over de dood, maar ook het feit dat er met zo weinig respect met levende wezens wordt omgegaan.” Het Openbaar Ministerie in Mannheim heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van de pinguïn. Volgens deskundigen is het onmogelijk dat het dier op eigen kracht uit zijn verblijf is ontsnapt.

Lees ook:Pinguïns ontsnapt uit dierentuin
Lees ook:Dode en vermiste pinguïns in dierentuin Dortmund
Lees ook:Breedlipneushoorn dood ter wereld gekomen in Burgers’ Zoo
Lees ook:Knut overleden aan hersenaandoening
Lees ook:Pinguïns verdronken in Calgary Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.