Opnieuw grienden gestrand in Nieuw-Zeeland

De zeezoogdierenellende op het strand van het Nieuw-Zeelandse Farewell Split (Zuidereiland) houdt maar niet op. Nog geen dag na de redding van ongeveer 100 grienden, is een nieuwe groep van ongeveer 240 dieren aangespoeld in Nieuw-Zeeland. De dieren zij hoogstwaarschijnlijk afgekomen op de hulpkreten van hun soortgenoten. In totaal zijn nu ongeveer 650 grienden gestrand in de afgelopen twee dagen. Daarvan zijn al 335 exemplaren omgekomen. Ruim 200 dieren liggen nog op het strand, terwijl ongeveer 100 grienden zijn gered. Tientallen vrijwilligers zetten zich overdag (‘s nachts is het strand afgesloten voor bezoekers) in om zo veel mogelijk dieren in leven te houden. Ze kantelen de dieren om ze beter te laten ademen en houden de grienden nat met doeken. Bij vloed proberen de hulpbereide vrijwilligers de grienden los te krijgen en naar zee te begeleiden. Door het vormen van een menselijke ketting, proberen ze te voorkomen dat de dieren terugzwemmen in de richting van het strand.

 

Lees ook:Zestig aangespoelde grienden Nieuw-Zeeland gered
Lees ook:39 Indische grienden gestrand in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Gestrande grienden gesneuveld in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Schotland vreest voor massastranding grienden
Lees ook:Verwarde grienden opnieuw aangespoeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.