Slovenië opent de jacht op beren

Foto: Malene Thyssen, Wikimedia Commons/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 

Fraaie leuzen en projecten als Rewilding Europe ten spijt blijkt toch elke keer weer dat grenzeloos wilde natuur en Europa niet de gelukkigste combinatie zijn. Dat blijkt maar weer eens uit het plan van de Sloveense regering om jagers toestemming te verlenen voor het afschieten van 93 bruine beren en acht wolven. Volgens de Sloveense autoriteiten moet de jacht voorkomen dat de dieren in ‘aantal toenemen en overlast veroorzaken’. Meer dan de helft van het Sloveense grondgebied bestaat uit bos, waar zo’n vijftig wolven en ongeveer vijfhonderd beren leven. Slovenen die in de buurt van de bossen wonen, klagen regelmatig over de schade die de dieren aanrichten op hun boerderijen. De regering is daarom vastbesloten om de dierenpopulaties in de hand te houden. Vorig jaar werden er 83 beren en vier wolven gedood in het Balkanland.

Lees ook:Slovenië gaat jacht op beren en wolven openen
Lees ook:Trump opent deuren voor wredere jachtmethoden op beren en wolven
Lees ook:Russische autoriteiten schieten meer beren
Lees ook:Zweedse bruine beren blijven steeds langer bij hun moeder
Lees ook:Meer Siberische tijgers in Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.