Duizenden varkens omgekomen bij stalbrand Nijmegen

Door een brand in een varkensstal in Nijmegen zijn vrijdagavond zeker drieduizend dieren omgekomen. Het vuur woedde op een varkenshouderij op de Palkerdijk. De brandweer was met veel materieel snel aanwezig, maar kon helaas niet voorkomen dat de varkensstal volledig uitbrandde. ”De stal stond al in lichterlaaie toen we aankwamen”, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De overige stallen en dieren zijn gespaard gebleven. Omdat de stroomvoorziening was uitgevallen, werkte luchtverversers in de stallen niet meer. De brandweer zorgde daarom voor extra zuurstof voor de varkens. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Lees ook:Tweeduizend varkens omgekomen bij stalbrand in Kruisland
Lees ook:16.000 kippen verbrand in Espel
Lees ook:Twintigduizend varkens omgekomen bij grote stalbrand in Erichem
Lees ook:Grote natuurbrand in Chaamse bossen
Lees ook:Tienduizenden kippen omgekomen bij branden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.