Nertsenfokkers uitgeroepen tot Dom Bontje 2016

Illustratie: Bont voor Dieren

Voor het eerst is niet een individu, maar een hele groep uitgeroepen tot Dom Bontje. De twijfelachtige eer is voorbehouden aan het Nederlandse nertsenfokkersgilde, dat een groot deel van de twintigduizend uitgebrachte stemmen kreeg. De rappers Lil’ Kleine en Boef zijn geëindigd op de tweede en derde plaats omdat ze kragen dragen van coyotebont. De dieren worden volgens Bont voor Dieren, de organisator van de jaarlijks terugkerende verkiezing, met pijnlijke wildklemmen gevangen. Vorig jaar werd modeontwerper Mart Visser tot Dom Bontje uitgeroepen omdat hij in zijn kledingcollecties bont gebruikte.

Lees ook:Máxima opnieuw Domste Bontje
Lees ook:Mart Visser Dom Bontje van 2015
Lees ook:Genomineerden Dom Bontje 2014 bekend
Lees ook:Georgina Verbaan Coolste Bontgenoot
Lees ook:Albert Heijn Liegebeest 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.