Emoe loopt rond in Amerikaans plaatsje

Foto: J. Folmer, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Het Amerikaanse plaatsje Valley Springs in Californië heeft er sinds kort een attractie bij: een wandelende emoe  (Dromaius novaehollandiae). De bijna manshoge loopvogel wordt al een week lang dagelijks in de straten van de gemeente gezien en niemand weet waar het dier, dat inheems is in Australië en niet in de Verenigde Staten, nu eigenlijk vandaan komt. ”We weten niet of de vogel een mannetje of vrouwtje is maar we noemen hem George”, vertelt een van de inwoners van Valley springs tegen Amerikaanse media. “Hij zwerft hier gewoon wat rond.” Diverse inwoners hebben de politie ingelicht over de loslopende emoe. maar het is niet bekend of de blauwhemden ook al in actie zijn gekomen.

Lees ook:Ontsnapte emoe draaft over snelweg
Lees ook:Grootste vogels op aarde deelden ouderzorg
Lees ook:Bruid stelt bruiloft uit voor chemokuur hagedis
Lees ook:Veren van uitgestorven vogel ontvreemd uit museum
Lees ook:IJsbeertweeling Ouwehands Dierenpark bestaat uit mannetje en vrouwtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.