Frankrijk gaat honderdduizenden eenden en ganzen afmaken

Het Franse ministerie van Landbouw heeft in de strijd tegen de vogelgriep opdracht gegeven om honderdduizenden eenden en ganzen af te maken in drie districten in het zuidwesten van het land. Het gaat om gebieden in Gers, Landes en Hautes-Pyrénées, de regio’s die het zwaarst zijn getroffen door het virus H5N8. Alleen pluimvee dat vrij rondloopt wordt de komende twee weken geruimd. Het gaat naar schatting om 800.000 dieren, maar het aantal zou zelfs kunnen oplopen tot 1,3 miljoen. Bedrijven die hun dieren continu binnenhouden blijven gespaard, evenals de fokkerijen met een gesloten productieproces waarin kuikens direct worden verwerkt tot filet. In de Zuid-Franse streken waar de preventieve massaslachting gaat plaatsvinden worden eenden en ganzen vooral gehouden en vetgemest voor hun lever, de befaamde foie gras.

Lees ook:Tsjechische regering verbiedt fokken van pelsdieren
Lees ook:Wilde eenden sterven vooral in kuikenfase
Lees ook:Ganzenbeleid Schiphol gekraakt door Partij voor de Dieren
Lees ook:Levend plukken van ganzen roept twijfels op over keurmerk
Lees ook:Groei van aantal ganzen neemt af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.