VVD dieronvriendelijkste partij van Nederland

Het is genoegzaam bekend dat verkiezingsprogramma’s  niet de beste manier zijn om het diervriendelijkheidsgehalte van een politieke partij te toetsen. Die pamfletten staan immers vaak vol met beloftes die achteraf niet of nauwelijks worden waargemaakt. Het stemgedrag van partijen in een recent verleden is een betere barometer. Volgens Dier en Recht is de VVD momenteel de meest dieronvriendelijke partij in Nederland. De liberalen stemden de afgelopen regeringsperiode slechts in 6 procent van de gevallen vóór de dieren. Ook partijen als VNL (8 procent), het CDA (11 procent), de SGP (20 procent) en DENK (24 procent) hebben niet bijster veel op met dierenwelzijn. Wat ook opvalt is dat de PvdA de afgelopen kabinetsperiode veel minder vaak diervriendelijk heeft gestemd dan voorheen, vermoedelijk een uitvloeisel van de innige samenwerking met de VVD. De enige partijen die zich op basis van hun stemgedrag echt diervriendelijk mogen noemen zijn de Partij voor de Dieren (100 procent in het voordeel van de dieren), GroenLinks (88 procent) en de SP (81 procent). De PVV (61 procent) en D66 (55 procent) zijn de enige andere partijen die boven de 50 procent uitkomen.

Lees ook:Groene rapportcijfers voor politieke partijen
Lees ook:CDA is de dieronvriendelijkste partij van Nederland
Lees ook:Meerderheid Limburgs Parlement eens met doden van bevers als laatste redmiddel
Lees ook:VVD is Dierenverschrikker 2016
Lees ook:Duitse dieren- en milieupartij rukt op in Saksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.