Kajakker zwemt met wilde orka in Nieuw-Zeeland

Foto: NOAA/Wikimedia Commons

Hoewel orka’s minstens zulke roofzuchtige en formidabele toppredatoren zijn als haaien, zijn er geen gevallen bekend van wilde zwaardwalvissen die mensen aanvallen. Ontmoetingen met mensen roepen bij de grote tandwalvissen meestal vooral een goedaardige nieuwsgierigheid op. Die wetmatigheid ging ook op toen de Nieuw-Zeelandse kajakker Timothy Stewart in Nieuw-Zeelandse wateren een orka tegenkwam. Stewart klom uit zijn bootje en zwom enkele rondjes met zijn zwart-witte kompaan. Het tafereel werd op video vastgelegd door de drone van fotograaf Sam Kynman-Cole. Ondanks dat hij vermoedelijk de tijd van zijn leven had, hangt Stewart mogelijk een boete van zevenduizend euro boven het hoofd. Het is in het land namelijk verboden om de walvissen actief (dus als je doelbewust naar de orka toe zwemt of vaart, maar niet als het dier uit zichzelf dichterbij komt) binnen een straal van honderd meter te naderen.

Lees ook:Orka’s aangespoeld in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Indonesiërs onthoofden en verorberen orang-oetan
Lees ook:Hoge honingprijzen in Nieuw-Zeeland trekken criminelen aan
Lees ook:Drone redt reekalfjes van maaimachine
Lees ook:Beschermde pelsrobben doodgeknuppeld in Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.