Kind belaagd door poema

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een Amerikaans gezin kreeg onlangs de schrik van zijn leven tijdens een vakantie in Idaho. Kelsi, met een leeftijd van vier jaar het jongste familielid, werd namelijk kortstondig gegrepen door een poema. Vermoedelijk hield de katachtige hete gezin al een tijdje in de gaten. Poema’s zijn namelijk sluipmoordenaars die hun slachtoffers bespieden en vervolgens het liefst vanuit een hinderlaag toeslaan. Door al schreeuwend op het roofdier af te rennen, wisten de familieleden de poema uiteindelijk te verdrijven. Kelsi hield alleen wat schrammen en blauwe plekken over aan het incident. Hoewel poema’s meestal schuw en ongrijpbaar zijn en ons meestal het liefst mijden, hebben ze het incidenteel op mensen (en dan vooral kinderen) gemunt.

Lees ook:Poema in kruipruimte van Amerikaans huis
Lees ook:Canadese man redt hond van poema
Lees ook:Poema’s zijn socialer dan gedacht
Lees ook:Moeder redt zoon uit de klauwen van poema
Lees ook:Hond redt jongen van aanvalslustige poema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.