Olifant in Zimbabwe loopt wekenlang rond met kogel in kop

De mannetjesolifant Pretty Boy heeft in Zimbabwe vermoedelijk wekenlang rondgelopen met een kogel in zijn kop. Een team dierenartsen van de Aware Trust Zimbabwe heeft zich in nationaal park Mana Pools ontfermd over de circa 25 jaar oude dikhuid. De olifant stapte zelf op de artsen af en toonde daarbij geen agressie, zei dokter Lisa Marabini tegen de BBC. ”Het is alsof hij wist dat we de bedoeling hadden hem te helpen.” Het team maakte de wond schoon, maar besloot dat het veiliger was om de kogel te laten zitten. Het dier had in zijn zij nog een tweede schotwond. Volgens de arts is de olifant waarschijnlijk beschoten door stropers. Pretty Boy heeft volgens de dierenartsen veel geluk gehad. Als de eerste kogel enkele centimeters lager de schedel was binnengedrongen, had het projectiel de hersenen van de gigant geraakt.

Lees ook:Kattenbeul teistert Hoogkerk
Lees ook:Olifant Artis krijgt contactlens
Lees ook:Vos schiet jager neer
Lees ook:Schildpad trotseert vijfbaansweg
Lees ook:Duitse jager doodt megaolifant in Zimbabwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.