Partij voor de Dieren pleit voor stop op import Noors ‘walvisbont’

Europa moet stoppen met het importeren van bont uit Noorwegen. De Noorse bontindustrie gebruikt walvisvlees voor het voeren van nertsen en vossen en dat is illegaal, stelt de Partij voor de Dieren. Vossen en nertsen in de Noorse bontindustrie worden massaal gevoerd met illegaal walvisvlees, zo blijkt uit onderzoek van de Environmental Investigation Agency (EIA) en het Amerikaanse Animal Welfare Institute. Sinds 1982 geldt een internationaal, door de door de International Whaling Commission ingesteld verbod op de commerciële walvisjacht. Noorwegen negeert dat verbod volledig en doodt jaarlijks ongeveer duizend walvissen. Omdat de vraag naar walvisvlees in Noorwegen sterk daalt, wordt dit vlees nu gebruikt als voer voor nertsen en vossen. n 2015 exporteerde Noorwegen volgens de EIA 258 ton aan vossenbont en duizend ton aan nertsenbont naar de EU.

Bronnen: Vroege Vogels/Partij voor de Dieren

Lees ook:Europees Parlement roept Noorwegen op om te stoppen met commerciële walvisjacht
Lees ook:Omstreden walvisjacht weer begonnen
Lees ook:Noorwegen verhoogt quotum walvisjacht
Lees ook:Japanners doden ruim honderd walvissen
Lees ook:Tsjechische regering verbiedt fokken van pelsdieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.