Duiker speelt met tijgerhaai

Foto: Albert Kok, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Haaien, en dan zeker soorten zoals de witte haai en tijgerhaai, worden door de massamedia maar al te graag afgeschilderd als bloeddorstige monsters die verzot zijn op mensenvlees. Wie gezegend is met wat meer kennis omtrent de biologie en ecologie van de dieren, weet dat dit beeld sterk overdreven is. Dat bewijst ook deze video, waarin een duiker succesvol, relaxed en zonder problemen contact zoekt met een grote tijgerhaai (Galeocerdo cuvier). In werkelijkheid hebben haaien meer te vrezen van mensen dan andersom, want tegenover de minder dan tien mensen die jaarlijks door de roofvissen worden gedood, staan miljoenen haaien die puur uit winstbejag worden gedood omwille van hun vinnen.

Lees ook:Drone filmt hoe tijgerhaai vlak langs badgasten zwemt
Lees ook:Tijgerhaai maakt peperdure camera buit
Lees ook:Haaien waarschuwen strandwachten met sms-berichten
Lees ook:Mensenhoofd en been gevonden in buik van tijgerhaai
Lees ook:Duiker danst met potvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.