Partij voor de Dieren wil verbod op verkoop levende kreeften

De Partij voor de Dieren probeert bij de Europese Commissie een verbod op de verkoop van levende kreeften af te dwingen. Levende kreeften zijn tegenwoordig niet alleen meer bij visspeciaalzaken te koop, maar ook bij supermarkten zoals de Jumbo. Die ontwikkeling is de dierenpartij een doorn in het oog. “Kreeften liggen daarbij, zonder voedsel en met vastgebonden scharen, in kale bakken op elkaar gestapeld”, zo stelt de partij in een persbericht. “Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kreeften wel degelijk angst, stress en pijn ervaren. Dan is het onacceptabel om dieren uit te hongeren in een onnatuurlijke omgeving als een supermarkt en vervolgens levend in een pan kokend water te gooien.”

Lees ook:Ophef om verkoop levende kreeften bij Jumbo
Lees ook:Ruim helft Nederlanders tegen levend koken van kreeften
Lees ook:Krabben kunnen pijn ervaren
Lees ook:Schaaldieren voelen waarschijnlijk pijn
Lees ook:Levende bruinvis aangespoeld op Schiermonnikoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.