Misstanden bij nertsenfokkerij Rios Mink

Foto: PdreijndersWikimedia Commons

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat een onderzoek instellen naar mogelijke misstanden bij nertsenfokkerij Rios Mink uit Rosmalen. Aanleiding voor het onderzoek is een undercoverfilmpje dat dierenrechtenorganisatie Animal Rights op internet heeft geplaatst. Daarin is te zien is hoe medewerkers van de bontfokkerij hardhandig omgaan met nertsen en de diertjes op brute wijze in een gaskist smijten. Animal Rights trof eerder al zwaar vervuilde kooien aan met daarin verwaarloosde en gewonde dieren bij Rios Mink. Volgens de dierenorganisatie worden op de locatie in Rosmalen in de maanden november en december 45.000 nertsen vergast voor hun pels.

Lees ook:Vlaamse overheid sluit omstreden slachthuis
Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden
Lees ook:Man zet konijn bij het afval
Lees ook:RUG gebruikt wilde vogels voor dierproeven
Lees ook:Partij voor de Dieren pleit voor stop op import Noors ‘walvisbont’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.