Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp

Twee nijlpaarden zijn door de droogte naar de Colombiaanse plaats Puerto Triunfo getrokken om eten te zoeken. Nijlpaarden in Zuid-Amerika? Het natuurlijke verspreidingsgebied van de grote zoogdieren is inderdaad beperkt tot het Afrikaanse continent, maar ook Colombia herbergt inmiddels een populatie verwilderde nijlpaarden. De dieren zijn afstammelingen van de nijlpaarden die de in 1993 vermoorde drugsbaron Pablo Escobar naar Colombia haalde. De gangster hield er een privédierentuin op na met onder meer olifanten, nijlpaarden en giraffes. De nijlpaarden ontsnapten na de dood van Escobar en bleken zich uitstekend thuis te voelen in het tropische Colombia. Succesvolle voortplanting was dan ook snel een feit, waardoor er inmiddels een stuk of zestig nijlpaarden rondlopen in het Zuid-Amerikaanse land. Twee dieren zijn nu dus opgedoken in Puerto Triunfo. De dieren grazen in de velden rond Puerto Triunfo en wandelen soms ook gewoon door het dorp. Het is de bedoeling dat biologen de dieren uiteindelijk gaan vangen met verdovingsgeweren.

Lees ook:Nijlpaarden doen het goed in Colombia
Lees ook:Nijlpaard Pablo Escobar neergeschoten
Lees ook:Nijlpaarden redden eendenkuiken in Blijdorp
Lees ook:Nijlpaarden bijten krokodil dood
Lees ook:Nijlpaarden en krokodillen in Safaripark Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.