Indonesische drugsbestrijder wil krokodillen inzetten als cipiers

De chef van de Indonesische organisatie voor drugsbestrijding BNN, generaal Budi Waseso, is maandag op bezoek in het noorden van Sumatra om krokodillen te werven voor zijn detentieproject. De geschikt bevonden reptielen moeten de generaal helpen om een afgelegen gevangeniseiland, speciaal bestemd voor drugscriminelen, te bewaken. Krokodillen kun je in tegenstelling tot de gewone cipier niet omkopen, zo redeneert de generaal. Door de koudbloedige cipiers in te zetten, zou het risico op ontsnappingen volgens Waseso geminimaliseerd kunnen worden. De krant Jakarta Globe meldt dat Waseso zijn ‘krokodillenplan’ heeft afgestemd met de minister van Justitie en Mensenrechten. Groen licht voor het plan is er nog niet, maar de voorbereidingen voor het project zijn wel al in volle gang.

Lees ook:Krokodillen ontsnapt na overstroming
Lees ook:Amerikaanse zeearenden vallen dood uit de lucht in Canada
Lees ook:Jaaggedrag krokodillen complexer dan gedacht
Lees ook:Pluimveebedrijven overtreden regelmatig regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid
Lees ook:Kans op vestiging exotische slangen in Nederland klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.