Leeuw draait rollen om en verscheurt jager

Gelukkig veranderen jagers soms ook in gejaagden. In Zuid-Afrika zijn in de buurt van het Krugerpark vijf illegaal opererende jagers aangevallen door een leeuw. De roofkat doodde een van de jagers en joeg de rest van het vijftal de bomen in. Ook twee jachthonden overleefden de aanvaring met de leeuw niet. De lokale bevolking heeft terecht weinig medelijden met de omgekomen jager Matome Mahlale (24). Zij zien het incident als een vorm van gerechtigheid voor de leeuw Cecil, die in juli door een Amerikaanse jager in Zimbabwe werd gedood. Cecil werd uit zijn leefgebied, waar niet op leeuwen gejaagd mag worden, weggelokt en vervolgens beschoten met een kruisboog. Na een lange doodsstrijd van ettelijke uren werd de gezenderde en gewonde leeuw uiteindelijk definitief geveld met een geweerschot.

Lees ook:Arrestaties na dood beroemde Zimbabwaanse leeuw
Lees ook:Amerikaanse tandarts niet vervolgd voor doden leeuw Cecil
Lees ook:Zoon van bekende leeuw Cecil ook gedood
Lees ook:Beroemdste leeuw van Zimbabwe gedood
Lees ook:Frankrijk verbiedt import leeuwentrofeeën

Eén reactie op “Leeuw draait rollen om en verscheurt jager

  1. Kim

    Heerlijk. Jammer dat ze niet alle 5 zijn afgeslacht door de leeuw. Gewoon alle jagers zonder geweer loslaten in de safari en dit filmen. Justice will serve.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.