Jager schiet ‘per ongeluk’ elanden dood in Noors dierenpark

Een jager in Noorwegen heeft per abuis twee elanden doodgeschoten die in een dierenpark in het noorden van Noorwegen liepen. De jager realiseerde zich kort na het incident dat hij het hek rond de zoo over het hoofd had gezien. De rendieren stonden in het Polar Park Arctic Wildlife Center, een dierenpark in de provincie Troms, ten noorden van de Poolcirkel. De jager was volgens diverse media met een groepje onderweg toen een van de honden de geur van de grote herten opving en onder het hek door de zoo in rende. De jager legde zonder goed om zich heen te kijken direct aan en vuurde. De kogel doodde een van de elanden meteen. De kogel ging door het eerste dier heen en raakte het andere in de buik. De verwondingen waren dermate ernstig dat ook de tweede eland moest worden afgemaakt. Polar Park is geheel terecht van plan om de geleden schade te verhalen op de onoplettende jager.

Lees ook:Vos schiet jager neer
Lees ook:Elandjager schiet toiletbezoeker neer
Lees ook:Eland geboren in Natuurpark Lelystad
Lees ook:Olifantje geboren in Dierenpark Emmen
Lees ook:Redding Dierenpark Emmen lijkt voorlopig nabij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.