Bejaarde giraffe Beekse Bergen bevalt van jong

Safaripark De Beekse Bergen werd vrijdag opeens overvallen door de geboorte van een jong girafje. Moeder Tevrede (20) wierp tot ieders verbazing een nieuw veulen. Het jonkie heeft de naam Nova gekregen. De moedergiraffe verraste hiermee zowel de verzorgers als de bezoekers, aldus een woordvoerder van het park. “Het is bij giraffes niet altijd goed waar te nemen als ze zwanger zijn”, aldus een zegsman van het dierenpark. Het was tien jaar geleden dat Tevrede haar laatste kindje kreeg. Net als bij mensen is het ook bij giraffen ongebruikelijk dat vrouwtjes op hoge leeftijd nog jongen werpen, maar het gebeurt soms dus wel. Nova is al de vierde giraffe die dit jaar in Beekse Bergen ter wereld is gekomen.

Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug
Lees ook:Zeearend Beekse Bergen weggevlogen na ruzie met meeuwen
Lees ook:Neushoorn geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Lepelaars Beekse Bergen terecht
Lees ook:Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.