Strandgangers redden aangespoelde witte haai

Hulde aan een aantal strandgangers in het Amerikaanse Cape Cod: toen ze op een een gestrande witte haai stuiten die nog in leven was, besloten ze om de handen uit de mouwen te steken en het dier te redden. De mensen hielden het nog jonge dier nat met emmertjes water totdat de hulpdiensten ter plekke arriveerden. De onervaren haai zat waarschijnlijk achter meeuwen of vissen in de branding aan toen hij vast kwam te zitten in het zand. Met een koord rond zijn staart werd de witte haai, onder luid gejuich van de strandgangers, door een motorbootje terug de zee ingetrokken. Eenmaal in het water lukte het de roofvis aanvankelijk niet om op eigen kracht naar diepere wateren te zwemmen. Nadat de hulpdiensten het dier hadden gechipt, voeren ze zachtjes met het dier mee dieper de zee in. Op de videobeelden is niet te zien of de haai zijn ongeluk uiteindelijk heeft overleefd.

Lees ook:Haai bijt surfer dood bij La Réunion
Lees ook:Het ware gezicht van de witte haai
Lees ook:Gevlekte gladde haai gestrand bij Lauwersoog
Lees ook:Witte haai stikt in zeeleeuw
Lees ook:Reusachtige witte haai gefilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.