Witte tijgers in Zooparc Overloon

In het Zooparc Overloon zijn vrijdagmiddag twee witte tijgers aangekomen. De roofdieren zijn met een speciaal transport overgebracht uit Frankrijk. De dieren zijn vanaf 17 juli ook voor het publiek te zien. Zooparc verwacht dat de twee witte tijgers, een vrouwtje met de naam Asia en een mannetje dat Rama heet, de belangrijkste attracties van het Brabantse dierenpark zullen worden. Witte tijgers zijn overigens geen aparte soort, maar gewoon Bengaalse tijgers met een genetisch bepaalde kleurvariatie die in het wild zeer zeldzaam is. In het wild komen witte tijgers amper voor omdat die kleur de overlevingskansen van de dieren nadelig beïnvloedt. Een witte tijger is in het geelbruine gras namelijk een stuk makkelijker te spotten voor prooidieren dan een gele.

Lees ook:Witte tijgers Ouwehands Dierenpark overleden
Lees ook:Mysterie van witte tijger ontrafeld
Lees ook:Kleine tijgers verbazen wetenschappers
Lees ook:Zeldzame witte tijgerwelpen te zien in Japan
Lees ook:Opdrogende genenpoel bedreigt Bengaalse tijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.