Poema in kruipruimte van Amerikaans huis

Foto: Bas Lammers, Wikimedia Commons

In de Amerikaanse staat Californië is zeker buiten de stedelijke centra de kans vrij groot dat je behoorlijk wilde buren van het dierlijke soort hebt. Poema’s (Puma/Felis concolor) bijvoorbeeld. De katachtigen bewonen vooral de berg- en heuvelachtige delen van de staat en duiken soms ook op in stedelijke buitenwijken of meer landelijk gelegen woningen. Installateurs in de Californische stadswijk Los Feliz troffen gisteren zelfs een poema aan in de kruipruimte van een woning. Met tennisballen, stokken en klapkogels werd geprobeerd het roofdier te verjagen, maar veel resultaat hebben die acties nog niet gehad zoals blijkt uit deze video. Inmiddels zijn er zoveel nieuwsgierige buurtbewoners en journalisten op het huis afgekomen, dat de poema voorlopig niet zal besluiten om naar buiten te rennen. Daarom wachten de dierenverzorgers tot het donker en rustig wordt. Dan zal hij waarschijnlijk vanzelf weglopen. Het dier in kwestie is P-22, een poema die geregeld in de buurt wordt gezien en inmiddels al een soort Californische cultheld is. Hoewel volwassen poema’s zonder meer in staat zijn om een mens te doden, zijn aanvallen in de praktijk zeldzaam.

Lees ook:Canadese man redt hond van poema
Lees ook:Poema’s zijn socialer dan gedacht
Lees ook:Kind belaagd door poema
Lees ook:Moeder redt zoon uit de klauwen van poema
Lees ook:Hond redt jongen van aanvalslustige poema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.