Koralen Great Barrier Reef eten plastic

Wetenschappers van de James Cook University hebben ontdekt dat koralen uit het Great Barrier Reef soms plastic eten. De plasticdeeltjes werden tijdens een experiment aangetroffen in de magen van bepaalde koralen uit het beroemde Australische koraalrif. De organismen verwarren het plastic waarschijnlijk met de planktondiertjes die ze normaal gesproken eten. De meestal minuscule plasticdeeltjes die door de koralen worden gegeten zijn veelal afkomstig van boten of dobbers van vishengels. Toen de wetenschappers tijdens een vervolgexperiment koralen van het rif verzamelden en de diertjes in een bak met water en plasticdeeltjes plaatsten, bleek dat de meeste koralen binnen twee nachten van het kunststof hadden gesnoept. Volgens de onderzoekers zullen de magen van koralen in het Great Barrier Reef steeds voller raken met onverteerbaar afval als het volume aan plastic afval in het natuurgebied blijft toenemen. Hoewel plastic voor de gemakzuchtige mens een uitkomst is, vormt het materiaal een ware gesel voor de natuur. 
 

Lees ook:Koralen zien plastic aan voor voedsel door chemicaliën in kunststof
Lees ook:Australische regering stelt ruim een miljoen beschikbaar voor redding Great Barrier Reef
Lees ook:Great Barrier Reef dreigt te veranderen in slijmerige algenpoel
Lees ook:Vooraanstaande wetenschappers bezorgd over toestand Great Barrier Reef
Lees ook:2016 rampjaar voor Great Barrier Reef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.