Koe uit Prinsenbeek verbetert record melk geven

Nederland heeft een nieuwe kampioen melk geven. De vijftienjarige koe Dora 442 uit Prinsenbeek heeft in haar leven maar liefst 191.612 liter melk geleverd. Nog nooit behaalde een Nederlandse koe een dergelijk resultaat. Eigenaar Corné Machielsen heeft woensdag een verhaal over de mijlpaal in BN De Stem aan nieuwssite NU.nl bevestigd. Volgens Machielsen heeft Dora 442 genetisch aanleg om veel melk te geven. “Sommige koeien zijn sterker dan andere koeien”, legt hij uit. “Dora heeft erg goede benen en een sterk karakter.” Dat bewijst ook haar leeftijd: er zijn niet veel (melk)koeien die 15 jaar oud worden. Het verschilt ook per koe hoe lang ze melk blijft geven nadat voor de laatste maal kalfjes zijn geworpen. Dora zorgde in december 2013 voor het laatst voor nageslacht. Het vorige Nederlandse record stond op naam van Josie 139 uit Aarlanderveen.

Lees ook:Meeste Nederlanders bereid om meer te betalen voor weidemelk
Lees ook:Wakker Dier start campagne tegen foute kazen
Lees ook:Jumbo stapt volledig over op duurzame melk
Lees ook:Italiaan vestigt nieuw wereldrecord koeien melken
Lees ook:Oudste giraffe van Nederland overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.