Boos nijlpaard achtervolgt boot

Als er een Afrikaans dier is waar je geen ruzie mee wilt krijgen, is het wel het imposante nijlpaard. De dieren kunnen licht ontvlambaar uit de hoek komen, zijn territoriaal, bezitten enorme slagtanden en doden jaarlijks meer mensen dan elk ander zoogdier dat je kunt tegenkomen op het Afrikaanse continent. In een op YouTube geplaatste video van David Jackson, is te zien hoe een nijlpaard onder water duikt en razendsnel achter een gemotoriseerd bootje aanzwemt. De bestuurder geeft snel gas bij en weet uiteindelijk op ijd weg te komen. Nijlpaarden kunnen zwemmend snelheden van circa tien kilometer per uur bereiken en vijf minuten onder water blijven. Ondanks dat ze log ogen, kunnen nijlpaarden sprintend op land zelfs snelheden van veertig kilometer per uur halen, een stuk rapper dan de meeste mensen.

Lees ook:Zwemmen met waterreuzen
Lees ook:Oudste nijlpaard van Nederland heeft ernstige huidproblemen
Lees ook:Nijlpaarden doen het goed in Colombia
Lees ook:Nijlpaard springt uit rijdende auto
Lees ook:De charme van een exotische waterreus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.