Dierentuinbezoekers bezorgen haai zenuwinzinking

Foto: Albert Kok

Hoewel het gros van de mensen in dierentuinen zich over het algemeen vrij normaal gedraagt, heb je ook altijd wel een paar van die irritante sujetten (veelal kinderen die niet door hun ouders tot de orde worden geroepen) die totaal geen respect voor de dieren tonen en bijvoorbeeld in het reptielenhuis of aquarium constant tegen ramen tikken of slaan. In de dierentuin van het Russische Kaliningrad hebben irritante bezoekers een haai zelfs een zenuwinzinking bezorgd. De rifhaai begon in blinde paniek de wanden van het aquarium aan te vallen toen mensen daar maar op bleven tikken. Inmiddels is het verblijf van de gewonde haai gesloten en moet hij behandeld worden met kalmerende middelen. Opvallend genoeg is de haai volgens Russische media niet het eerste dier dat dit jaar door stressproblemen is geveld in de dierentuin van Kaliningrad. Eerder dit jaar werd ook al een tijger het slachtoffer van menselijke stupiditeit toen een bezoeker zijn verblijf insloop om hem te knuffelen en vervolgens met een wapen in de lucht schoot. De geschokte tijger lag vervolgens alleen nog maar lusteloos en opgekruld op de grond, aldus een verzorger. Ook de zeeleeuwen van Kaliningrad Zoo zijn tegen het publiek in bescherming genomen. Bezoekers voerden de dieren namelijk bevroren vis, waardoor de zeeleeuwen ziek werden.

Lees ook:Haai voert keizersnede uit op soortgenoot
Lees ook:Verslaafde chimpansee moet afkicken
Lees ook:Tijger sterft voor ogen van dierentuinbezoekers
Lees ook:Tijger doodt verzorgster in Keulse dierentuin
Lees ook:Safaripark Beekse Bergen krijgt zeeleeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.