Oudste ijsbeer van Nederland overleden

Foto: U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration
 
De oudste ijsbeer van Nederland is vrijdagochtend overleden. Dierenrijk in Nuenen liet het 32-jarige vrouwtje Wash inslapen omdat ze met ernstige gezondheidsproblemen kampte. Het dier maakte een verwarde indruk en en had veel moeite met lopen en opstaan. ”Er was geen sprake meer van een beerwaardig leven”, stelt een woordvoerder van het dierenpark. De ijsbeer Wash werd in 1981 in Canada geboren. In 1997 kwam het vrouwtje naar Nederland. Dierenrijk in Nuenen telt nu nog vijf ijsberen, waaronder Beja die met haar 27 jaar nu de oudste ijsbeer van Nederland is. In gevangenschap kunnen ijsberen tot 37 jaar oud worden. In het wild worden ze gemiddeld een jaar of 25.

Lees ook:Oudste ijsbeer van Nederland overleden
Lees ook:moederijsbeer eet lijkje eigen jong op
Lees ook:Voeren konijn aan tijger in Dierenrijk Nuenen zorgt voor ophef
Lees ook:Ruziënde olifanten naar Dierenpark Nuenen
Lees ook:Oudste gorilla Apenheul overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.