Russische ruimtegekko’s overleven missie niet

Alle gekko’s van een Russische ‘ruimteseksmissie’ zijn dood. Dat is maandag gebleken nadat de ruimtecapsule waarin de hagedissen zaten op aarde was teruggekeerd. De vijf gekko’s werden de ruimte ingestuurd voor een experiment met de gevolgen van gewichtloosheid op de voortplanting. Aan boord van de capsule bevonden zich ook onder meer paddenstoelen en fruitvliegjes. De fruitvliegjes hebben de ruimtereis wel goed doorstaan. Ze groeien en vermenigvuldigen zich. De gekko’s kwamen enkele weken geleden ook al in het nieuws toen in juli het contact met de Foton-M4-satelliet korte tijd verloren ging en de dieren even dreigden te verhongeren.

 

Lees ook:Rusland verliest contact met ruimtegekko’s
Lees ook:Fascinerende nachtreptielen
Lees ook:Schadelijke fruitvlieg vestigt zich in Nederland
Lees ook:Bijensterfte in Nederland neemt af
Lees ook:Gekko met loslatende schubben ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.