Recordaantal dolfijnen ingesloten bij Taiji

Een recordaantal van 250 dolfijnen, waaronder een allesbehalve alledaags albino-exemplaar, zit gevangen in de baai van het Japanse Taiji. Volgens Geert Vons, de directeur van de Nederlandse tak van de activistische natuurbeschermingsorganisatie Sea Shepherd, gaat het voor zover bekend om het grootste aantal dolfijnen dat ooit in een keer is ingesloten in de Japanse bloedbaai. Vons denkt dat de dolfijnen inmiddels dood zijn. De dieren zijn in de nacht van donderdag op vrijdag samengedreven. Meestal is het doden van de dolfijnen de volgende stap. Ieder jaar drijven Japanse vissers tientallen dolfijnen samen in de baai bij Taiji. De meeste zeezoogdieren worden gedood voor het vlees, maar sommige dolfijnen (vooral de jongere exemplaren) worden levend doorverkocht aan bijvoorbeeld dolfinaria. De bloedige dolfijnenslachting in Taiji werd in het Westen voor het eerst echt groots onder de aandacht gebracht na het verschijnen van de documentaire The Cove.

Lees ook:Beelden tonen gruwelen dolfijnenjacht Taiji
Lees ook:Filmmakers hopen een einde te maken aan wrede dolfijnenjacht
Lees ook:Dolfijnenpark verrijst in beruchte inham
Lees ook:Mogelijk dolfijnenpark naast bloedbaai Taiji
Lees ook:Dolfijnen zwaar bejaagd rond Salomonseilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.