Zeer giftig kwalletje gespot in Amsterdams IJ

De Amsterdamse stadsecoloog Martin Melchers heeft mogelijk een zeer giftig kwalletje gevonden in het IJ. Dat zegt hij in Het Parool. Melchers viste het kwalletje op tijdens onderzoek op het IJ. Hij herkende het twee centimeter grote diertje aanvankelijk niet. Na het maken van foto’s gooide hij het holtediertje weer terug in het water. Kwallenkenners meldden op basis van de foto’s dat de kwal mogelijk een Australische zeewesp (Chironex fleckeri) is, een van de giftigste soorten op aarde. Het is goed mogelijk dat de zeewesp is meegelift met een schip, maar Melchers zal het exotische kwalletje in het IJ nog eens moeten vangen om zeker te weten of het daadwerkelijk om een zeewesp gaat.

Lees ook:Nederlander geveld door giftige kwal
Lees ook:Vrouw overlijdt na steek kubuskwal in Thailand
Lees ook:Australische bezwijkt aan slangenbeet
Lees ook:Reuzenkwal aangespoeld op Texel
Lees ook:Eerste filmbeelden van etende zevenarmige octopus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.