Bever bijt visser dood

Bij dodelijke dieren denken we normaliter eerder aan roofdieren als haaien, krokodillen, katachtigen, beren of (gif)slangen. Maar in Wit-Rusland is recentelijk een visser doodgebeten door een bever. De man was samen met twee vrienden onderweg voor een vistripje op het Shestakovmeer. Toen ze aan de kant van de weg een bever zagen zitten, benaderden ze het dier om hem op de foto te zetten. De bever was hier echter niet zo van gediend en besloot zijn oersterke tanden in de dij van de fotograaf te zetten. Waarschijnlijk voelde de bever zich bedreigd door de indringer of verdedigde hij zijn territorium. Omdat de bever een hoofdader van het slachtoffer had geraakt, bloedde de man uit Brest uiteindelijk dood. Helaas zie je wel vaker dat fotografen in hun jacht op het ultieme plaatje weinig respect voor de natuur aan de dag leggen en alle ongeschreven regels aan hun laars lappen. Helaas krijgt het dier meestal de schuld als het misgaat, ondanks dat het de fotografen zelf zijn die door een gebrek aan ecologische kennis vaak het onheil over zich afroepen. En zeker bevers zijn in het verleden al massaal ten prooi gevallen aan menselijke hebzucht.

Lees ook:Brandweer redt bever uit riool
Lees ook:Dieren verdoofd met stikstof voor ideale natuurfoto
Lees ook:Australische autoriteiten openen jacht op haai
Lees ook:Gigantische python gefilmd in Maleisië
Lees ook:Bever bijt zwemster in de Lek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.