Veel exotische reptielen in New York

De laatste weken worden in de staat New York (Suffolk County) aan de lopende band diverse exotische reptielen gevonden. Zo werd er afgelopen weekend bijvoorbeeld nog een alligator gevonden bij een speelveldje in Lily Pond County Park. Het waterdier is inmiddels naar een opvangcentrum gebracht. In de afgelopen maand zijn er al zes alligators, een boa constrictor, een schorpioen, een ratelslang en een leguaan gevonden in Suffolk County. De plaatselijke dierenbescherming laat weten dat veel van de gevonden dieren in potentie levensgevaarlijk zijn. Exotische reptielen, die vaak door hun eigenaren in het wild worden gedumpt als ze te groot worden, worden vaak gesignaleerd in het warme zuiden van de Verenigde Staten, maar in de staat New York zijn de (winter)temperaturen voor deze dieren te laag om te overleven.

Lees ook:Amerikaanse zeearend terug in New York City
Lees ook:Exotische dieren gedumpt in bos bij Tilburg
Lees ook:Bijna driekwart van de als huisdier gehouden reptielen sterft in eerste levensjaar
Lees ook:Rotterdamse vijvers en sloten vol exotische schildpadden
Lees ook:Amerikaan begeeft zich een maand lang tussen de leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.