Machinist geschorst na redden zwaan

Het moet niet veel gekker worden; de storingsmonteur van NedTrain die onlangs een zwaan redde, is door zijn superieuren met betaald verlof gestuurd. De op het spoor neergestreken zwaan ontregelde vorige week donderdag tijdelijk het treinverkeer rond Amsterdam. Om een eind te maken aan de problemen en tegelijkertijd de gewonde zwaan van een wisse dood te redden, besloot de machinist om, gehuld in een oranje veiligeheidshesje het spoor op te lopen. Hij droeg het dier vervolgens over aan de plaatselijke dierenambulance. Een lovenswaardige daad zou je zeggen, maar niet volgens de leiding van NedTrain. Volgens het spoorbedrijf heeft de machinist namelijk strikte veiligheidsprotocollen overtreden en had hij zichzelf en anderen in groot gevaar kunnen brengen. Dierenrechtenorganisatie Een Dier Een Vriend heeft de monteur inmiddels een bloemetje aangeboden als waardering voor zijn optreden.

Lees ook:Zwanendrama op het spoor
Lees ook:Brandweer redt vastgevroren zwaan
Lees ook:Doek valt voor stokoude zwaan
Lees ook:Verwondingen aangereden zwaan vallen mee
Lees ook:Indiase olifanten gedood door trein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.