Giraffe geboren in Artis

In Artis is eerder deze week een kleine giraffe geboren. Het is een hengst en hij maakt het goed. Het dier drinkt al volop melk bij zijn moeder en is inmiddels ook al naar buiten geweest. De dierentuin in Amsterdam heeft nu drie jonge giraffen. Twee jaar geleden kreeg Iwana, de moeder van het zaterdag geboren kalfje, ook al een jong. Beide kalfjes worden nu door moeder Iwana voorzien van moedermelk. De moederkoek, die enige uren na de geboorte werd geworpen, is door Artis aan Afrikaanse wilde honden in het dierenpark gevoerd. Het is in de natuur een heel gebruikelijk fenomeen dat de moederkoek door andere dieren (meestal hyena’s of jakhalzen) wordt opgegeten.

Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis
Lees ook:Gorilla geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.