Kooiduiken met nijlkrokodillen

Het kooiduiken met witte haaien is in Zuid-Afrika en Australië al langer een populaire bezigheid. Maar in het eerste land is het nu ook mogelijk om een ander gevreesd roofdier onder water vanuit de relatieve veiligheid van een kooi te aanschouwen: de nijlkrokodil. In tegenstelling tot de haaien gaat het hier echter niet om wilde dieren, maar om krokodillen in gevangenschap. Evengoed imponerend, maar het geeft de ervaring in mijn ogen toch net wat minder meerwaarde dan de confrontatie met een wild dier in zijn natuurlijke leefomgeving. De gigantische krokodillen, die van de punt van de kop tot het uiteinde van de imposante staart ruim vijf en soms zelfs meer dan zes meter kunnen meten, zijn gevaarlijker dan haaien en maken cijfermatig beduidend meer slachtoffers. In tegenstelling tot haaien zien krokodillen mensen namelijk wel zo nu en dan als natuurlijke prooidieren.

Lees ook:Bakkeleiende witte haaien gefilmd
Lees ook:Mosasaurus jaagde als een haai
Lees ook:Primitieve krokodillen aten babydinosaurussen
Lees ook:Tyrannosaurus was mogelijk goede sprinter dankzij staart
Lees ook:Jonge reuzentoerako Avifauna al overleden

2 reacties op “Kooiduiken met nijlkrokodillen

  1. Jules Vismale

    Het plan om zowel met Nijlkrokodillen in gevangenschap als in het wild te gaan duiken (en dan in een kooi) getuigd van veel lef! Stel dat men zo ging duiken naar de reusachtige Gustave, een Nijlkrokodil van meer dan 6 meter lengte en een gewicht van meer dan één ton! Deze monsterkrokodil wist zelfs een volwassen nijlpaard te doden en te verslinden! Omdat het reptielen zijn kun je krokodillen niet temmen en is de Nijlkrokodil na de zeekrokodil de grootste, en gevaarlijkste, vertegenwoordiger van zijn soort. Ze jagen beiden doelbewust op mensen en zij zullen geen enkel onderscheid maken tussen goed of kwaad.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Barend

    Dit is een van de uitwassen waartoe dierentuinen soms hun toevlucht nemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.