Man gebruikt honingbijen als verdedigingswapens

Bijen zijn niet alleen essentieel voor de bestuiving van voedselgewassen, ze kunnen ook dienst doen als verdedigingswapens. Een 44-jarige Slowaak heeft namelijk kunnen voorkomen dat hij werd vermoord door honingbijen in te zetten als wapen. Dat heeft de Slowaakse politie vrijdag bekendgemaakt. Een 43-jarige man viel een plaatsgenoot aan met een tuinschaar in een tuinhuisje bij het stadje Spisska Nova Ves. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar wist toen hij op de grond lag een greep te doen in een bijenkorf. Hij gooide een handvol bijen in het gezicht van de aanvaller. Die werd lelijk betrokken door de boze insecten, waarop het slachtoffer weg kon komen. Passanten alarmeerden de politie die de dader vervolgens kon aanhouden wegens poging tot moord. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Lees ook:Man overleeft meer dan duizend bijensteken
Lees ook:Bijen steken wandelaar dood
Lees ook:Man vermoordt kat op brute wijze
Lees ook:Belgische jager doodgestoken door hoornaars
Lees ook:Vrouw mogelijk gedood door haai bij Hawaiiaans eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.