Witte haai springt boot in

Bron en Foto: Cape Times
Zuid-Afrikaanse haaienonderzoekers van het in Mosselbaai gevestigde Oceans Research kregen eerder deze week de schrik van hun leven. Een witte haai van drie meter en dik vijfhonderd kilo sprong namelijk pardoes hun boot in toen tijdens het verzamelen van data. “Het was vrij rustig rondom de boot toen we gespetter hoorden en zagen hoe een haai – letterlijk vlak over een bemanningslid heen – het luchtruim koos en op het achterdek van onze boot terechtkwam”, vertelt projectleider Dorien Schroder. De haai landde op de bakken waarin het aas en de brandstof lagen opgeslagen. Het team hoopte dat de haai uit zichzelf weer terug het water in zou glijden, maar zag vervolgens hoe de grote vis vast kwam te zitten en de nodige apparatuur aan boord aan gruzelementen sloeg. Uiteindelijk werd de boot naar de haven gesleept en moest er een kraan aan te pas komen om de haai weer het water in te hijsen. Het beest geraakte echter de haven niet uit en spoelde aan op het strand. Uiteindelijk kon een ander team de witte haai weer naar de open zee sleuren, waar het dier weer bijkwam en me een paar krachtige vinslagen wegzwom.

Lees ook:Strandgangers redden aangespoelde witte haai
Lees ook:Vader redt dochter van witte haai
Lees ook:Witte haai gevangen in Canadese baai
Lees ook:Expeditieleden vangen en zenderen grootste witte haai tot nu toe
Lees ook:Visser ‘gered’ door haai

Eén reactie op “Witte haai springt boot in

  1. Jules Vismale

    Gelukkig voor die onderzoekers is die witte haai niét van het kaliber “Jaws” daar haaien het vlees van mensen toch veel te onsmakelijk vinden! Zouden die haaien echter bij gemene haaienjagers en verderfelijke mensen aan boord springen om die te gaan doden dan vindt ik dat absuluut niet erg daar wij mensen van nature veel moordlustiger van aard zijn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.