VWA stuit op tientallen dode koeien in Groningse stal

De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit heeft bij een veehouderij in de provincie Groningen tientallen dode koeien ontdekt. In de stal en op het terrein lagen ruim zeventig kadavers. Meer dan tien kalveren waren zo ziek dat ze moesten worden afgemaakt. De controleurs van de VWA hebben 240 koeien en kalveren weggehaald. De dieren waren ernstig verwaarloosd. Ruim 200 gezonde dieren mogen voorlopig blijven. Vorig jaar was er bij dezelfde veehouderij ook al sprake van verwaarlozing. De veehouder moest toen een verbeterplan opstellen. Volgens de VWA leek het erop dat de situatie was verbeterd, maar nu blijkt dat er toch nog veel mis is bij het bedrijf.

Lees ook:Verboden stof clenbuterol gevonden bij Nederlandse kalveren
Lees ook:Kalveren Barneveld geruimd om antibioticum in veevoer
Lees ook:Honderd verwaarloosde schapen gevonden in Friesland
Lees ook:Aantal koeien in de wei blijft gelijk
Lees ook:Wolf in Engeland ontsnapt uit opvang door storm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.