Kamelen leveren nuttige antistoffen tegen slangenbeten

Kamelen blijken zeer nuttig te zijn bij het maken van antigif tegen slangenbeten. Hun bloed is beter bestand tegen temperatuurschommelingen en beduidend stabieler dan het bloed van paarden, de stof die tot dusver overwegend wordt gebruikt bij het fabriceren van antigif. De Oostenrijkse firma Hämosan uit Ilz (deelstaat Stiermarken) heeft dat ontdekt bij onderzoek in Dubai, meldde de Oostenrijkse omroep ÖRF woensdag. Het bedrijf spuit kamelen in met een beetje slangengif. De woestijndieren maken dan antistof aan. Het bedrijf haalt de antistoffen dan uit het bloed, zodat mensen de beten van giftige slangen kunnen overleven. Het probleem van antistoffen uit paardenbloed is dat een mens die slechts eenmaal kan krijgen. Bij een tweede toediening kan een heftige allergie optreden. Dan moet het antiserum uit een ander dier komen. “We hebben serum uit kamelen ontwikkeld en aangetoond dat het minstens zo goed werkt als dat van paarden”, verklaart bedrijfsleider Herwig Reichl.

Lees ook:Verwaarloosde paarden in beslag genomen bij fokker
Lees ook:Ratelslang bijt Duitse man dood
Lees ook:Buidelratten leveren inspiratie voor slangenantigif
Lees ook:Tekort aan tegengif voor slangenbeten
Lees ook:Slangen gastheer van potentieel dodelijk virus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.