Octopus Paul overleden

Octopus Paul is overleden. Het begaafde weekdier werd wereldberoemd door alle belangrijke wedstrijden op het WK in Zuid-Afrika juist te voorspellen. Medewerkers van het zeeaquarium in Oberhausen troffen Paul dinsdagochtend levenloos aan in zijn aquarium. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Octopus Paul werd twee jaar. Bij het zeeaquarium hangen de vlaggen halfstok, terwijl de medewerkers in het zwart zijn gekleed. Bezoekers kunnen een condoleanceregister tekenen. Pauls dood kwam niet helemaal als een verrassing. De afgelopen dagen was hij al weinig actief en at hij weinig. Zijn verzorgers zijn verdrietig. Stefan Porwoll van het zeeaquarium: “We waren dol op Paul. We zullen hem vreselijk missen.” Paul zal binnenkort worden gecremeerd. Het Oberhausen Sea Life Centre is volgens een verklaring diep bedroefd en moet nog bepalen hoe het afscheid van Paul neemt en waar een gedenkteken komt. Paul werd bekend door zijn ‘voorspellingen’ over welk team een wedstrijd in het belangrijkste mondiale voetbaltoernooi zou gaan winnen. Hij kreeg acht keer de vraag voorgelegd wie de overwinnaar zou worden, inclusief de finale Spanje – Nederland. De octopus slaagde er afgelopen zomer in om alle WK-wedstrijden van Duitsland goed te voorspellen.

Lees ook:Paul de octopus wordt ereburger van Spaans dorp
Lees ook:Octopus Paul gaat met pensioen
Lees ook:Octopus Paul krijgt eigen gedenkplaats
Lees ook:Voetbalminnend Duitsland in de ban van helderziende octopus
Lees ook:Octopus laat aquarium overstromen

2 reacties op “Octopus Paul overleden

  1. GeronimoX

    Opgeruimd staat netjes!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Heinen

    Hoezo? Wat heeft Paul dan misdaan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.